Sunday, April 18, 2010

Moss Blog

A friend of mine Naoko is a great cook and food lover. She is always exploring new flavours and parings and has also taken food coordination classes. I'm one of her fans and love her creative cooking with unexpected combinations which pleasantly surprise me. The wedding gift from her and her husband was a bag of le sel de Guérande and a bottle of Mancino olive oil along with her original recipes. It was really like her and has her personal touch. And of course I tried the recipes too. Here is her blog on her life around food: http://ameblo.jp/sanonao/


I cooked roast beef using this delicate salt. You can even see square crystallization in it. It brought out the full flavour of beef and the vegetable giving the depth and made the dish a success. I could serve it when we have the family or friends over. Salt is essential to food obviously. I couldn't agree more with the princess from a fairy tale I used to read as a child. I often recall this even now especially with a piece of salted butter in my mouth.
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_and_Salt

4 comments:

  1. わー!こんな素敵にご紹介いただきありがとう!
    恐縮ですが素直に喜ぶことにします。。えへへ
    来月我が家でごはんの際、美味しい思い出(あ、いい言葉だこれ・・)を持って帰ってもらえるようがんばります!
    なにか食べたいものあったら教えてね。

    そしてローストビーフ、とってもおいしそう!!
    お野菜もたっぷりで!
    こういうかたまり肉料理にはいっそう効果を発揮するよねこのお塩。
    あー、一緒にお料理したいわね~
    いつぞやのかぼちゃニョッキやら水餃子やらがなつかしく思い出されます。

    そしてコメント遅れたけど、下の日記の写真とっても美しいね。私もカルダー好きなのでうれしいよ。
    はやく遊びに行きたいものです。。

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  2. おいしい思い出!
    いいねぇー 結局おいしい物と食べつつ友達や家族と過ごす時間が一番幸せかも。
    来月一緒に何かつくりたいわー こねこねまぜまぜぴぽぴぽ♪
    よろこんで助手となるよ~
    そういえば、ニョッキ(打ち込んだら如っ気って変換された!しっかりしてくれマイクロソフト)
    をあれから何度か作ったんだけど、べちょっとして失敗続きで。
    あの時はなおこ先生がいたからうまくいったのかしらーと思ってみたり、
    幻となりつつある一品だよ。

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  3. 女っ気、とかもあるかね。
    こんなことしてると舞毛流とか思い出すわ~
    覚えてるかね??

    じゃ、なにか一緒に手を使って作るようなメニューを考えますね。ニョッキリベンジする?(・・これも区切り間違えるとへんな言葉だわ)
    パン的なものとか・・

    ニョッキ、野菜の水分でも変わるからねえ。
    私も茹でてたら形がなくなりかけた!とかたまにあるから(笑)

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  4. 忘れえぬ舞毛流よ…!登夢とかもあったね。
    でも今や笑い事でなくほんとにこういう名前の人急増してたりして?!

    うん、手を使うのいいかも~ でもニョッキにこだわる必要はないよ。
    パンの世界は私には未知だけど、よくなおこブログで紹介してるよね。
    開拓も楽しそうだわ!!!

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